قالب وردپرس درنا توس

شیوه آماده سازی و طبخ ارزن

شیوه آماده سازی و طبخ ارزن

شیوه آماده سازی و طبخ ارزن

 

شیوه آماده سازی و طبخ ارزن: چند سال پیش من به
لطف مروارید جون با ارزن آشنا شدم و چون خیلی ازش خوشم اومده بود و بهش معتاد شده
ب

ودم سریع بسته رو تموم کردم و بعد با خودم گفتم: “حالا چی؟”

و اینطوری بود که با کمی فکر و یکی دو بار تلاش و خطا مشکلم رو حل کردم و الان دیگه خیالم

راحته که هر وقت اراده کنم میتونم ارزن درست کنم.ارزن رو میشه همه جای ایران پیدا کرده و

خریداری کرد. حتی توی کامنتهای این نوشته دوستان مطرح کردند که پاک شده و آماده طبخش در

برخی از شهرها برای خریداری موجوده. مقداری ارزن خریداری کنید.ارزن رو نمیشه با پوست خورد

چون پوستش قابل هضم نیست.برای جدا کردن پوستش من این راه رو در پیش میگیرم:

اول ارزن رو پاک کنید که سنگ و آشغال نداشته باشه. مقداری ارزن توی بلندر یا آسیاب بریزید.

چند پالس بزنید.توجه داشته باشید که قرار نیست ارزن رو آسیاب کنیم فقط دو سه تا پالس میزنیم

که پوستش جدا شه.حالا ارزنها رو میریزیم توی توری و الکش میکنیم. همینطور که دیدن میکنید

پوسته خورد شده و ریز ارزن به راحتی از الک رد شده و دانه های ارزن و پوسته های درشتش باقی

میمونند.

قدیم الایام

وقتی من خیلی کوچیک بودم ننه و مامانی خانم برنج رو اینطوری پاک میکردند که توی


سینی بزرگ میریختند و در مسیر باد می ایستادند و سینی رو تکون میدادند و برنجها رو


پرتاب میکردند رو به بالا و پوسته و خاک و آشغالهاش اینطوری جدا میشد. منم یکی از


تفریحاتم انجام اینکار بود. ولی الان سالهاست که برنجها تمیزن و دیگه اون دردسرهای


قدیم رو نداره.

***********

چنانچه بلدید
اینکاری که گفتم رو انجام بدید که چه عالی. میتونید این پوسته های درشتش رو هم به
این شیوه جدا کنید. چنانچه بلد نیستید هم برید مرحله بعد.

ارزن رو توی یه
کاسه ریخته و توش آب بریزید.

پوسته های اضافی
ارزن روی سطح آب قرار میگیرند.

آب روش رو
بریزید دور و مجددا توی کاسه آب بریزید.

 

دو سه دست که
بشوریدش دیگه ارزن کاملا تمیز میشه و آماده استفاده است.

 

ارزن رو باید حتما قبل از
استفاده تفت داد.

*********

ارزنها رو توی تابه میریزیم
و به مدت ۴ دقیقه تفت میدیم (نیازی نیست که ارزن خشک باشه همین که توی آبکش بریزید
و بعد تفتش بدید کفایت میکنه)

 

اینقدر تفتش میدیم تا بوی
تست شدنش به مشام برسه. یه بویی مثل بوی آجیل بو داده.

 

 

همیشه نسبت پخت ارزن به آب
یک به دو هستش یعنی هرچقدر ارزن دارید دو برابرش باید آب داشته باشید.

 

مثلا چنانچه میخواید نصف لیوان
ارزن رو بپزید؛ یک لیوان آب رو توی دیگ ریخته و بذارید به جوش بیاد.

 

ارزن بو داده رو توی آب جوش
میریزیم. یک دور هم میزنیم.

 

 

حرارت رو کم کرده در دیگ رو
روش قرار داده و اجازه میدیم ۲۰ دقیقه بپزه.

 

**********

زیرش رو خاموش کرده و ۵
دقیقه بهش استراحت میدیم.

 

 

در دیگ رو برداشته و با
چنگال همش میزنیم تا دون دون شه.

 

دیدن میفرمایید که ارزن ما
به شکل دونه های ریز و مروارید مانندی پخته شده اند.

 

شما میتونید از اول توی آب, نمک
و ادویه هم بریزید. من اغلب نمیریزم.

 

از نظر من مناسبه چنانچه برای
هر نفر دو قاشق غذاخوری ارزن خام در نظر بگیرید. من همیشه فقط برای خودم ارزن درست
میکنم و همون دو قاشق زیاد هم میاد. چون سنگینه و حسابی آدم رو سیر میکنه و سیر هم
نگه میداره. کاملا مناسب برای افرادی که تمایل دارند خوش اندام بشن.

 

در مورد خواصش هم که قبلا توضیح دادم.

 

همین. دیگه از الان میتونید
به جای برنج در کنار غذا برای خودتون ارزن درست کنید.

 

فقط قبل از اینکه برم یه نصیحت
مادرانه هم بهتون بکنم… آقا من یه بار یه خبطی کردم به پدر آقای شوهر گفتم:
“امروز ناهار ارزن خوردم.” تا یک هفته بهم میخندید. از من به شما نصیحت
که … با همه در مورد اینکه دارید غذای پرندگان رو میخورید صحبت نکنید. کار
خودتون رو انجام بدید چون صحیحه و سالمه و خوشمزه است. ولی در موردش زیاد صحبت
نکنید. دیگه خود دانید!!!

 

امیدواریم این مطلب موردپسند شما عزیزان قرار گرفته باشد 

سایت نایاب

 

همچنین بررسی کنید

طرز تهیه پاستا: پنج دستور پخت پاستا راحت و خوشمزه خانگی

طرز تهیه پاستا: پنج دستور پخت پاستا راحت و خوشمزه خانگی

طرز تهیه پاستا: پنج دستور پخت پاستا راحت و خوشمزه خانگی   طرز تهیه پاستا: …

دیدگاهتان را بنویسید

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.