بهترین روش ها و ترفندهای دم کردن انواع چای
دم کردن انواع چای مخصوصا برای افرادی که علاقه مند به انواع چای از سیاه و سبز گرفته تا سفید و
سرخ و … می باشند، امری مهم به شمار می آید.
اما تهیه هر نوع چای نیازمند دانستن یک سری نکات و آشنایی با روند تهیه آن نیز می باشد. چون نکات
کلیدی آشپزی به شما در تهیه بهترین انواع چایکمک می کند. امروز در مجله اینترنتی ۵ عصر قصد داریم
تا شما را با طرز دم کردن انواع چای آشنا نماییم و نکات اساسی را در این رابطه در اختیار شما
مخاطبان عزیز قرار دهیم که امیدواریم مثمر ثمر واقع شود و مفید باشد. شما می توانید به راحتی در
منزل خود با رعایت یک سری اصول دم کردن انواع چای را امتحان نمایید و به عنوان عصرانه همراه با
کیک آن را میل نمایید. در ادامه خواهید توانست انواع چای را آماده نمایید.
چگونه می توان یک چای خوش عطر و طعم دم نمود؟ آیا دم نمودن چای تاثیری در طعم و عطر آن خواهد داشت؟در
ادامه با ترفندهایی جهت دم کردن انواع چای آشنا خواهید شد.
نکات اساسی برای دم کردن انواع چای
گام اول: انتخاب قوری مناسب
باید خاطر نشان کرد که جنس قوری تاثیر زیادی در طعم چای خواهد داشت. زیرا برخی از ظروف سبب
می شوند تا چای زیاد دم بکشد و کهنه دم گردد.
جنس های مختلف قوری:
- قوری شیشه ای: این نوع قوری برای دیدن رنگ چای خوب است اما گرما سبب می شود تا چای سریعا سرد گردد.
- قوری سرامیکی: این قوری برخلاف قوری شیشه ای گرما را در خود نگه داشته و بو نیز نمی گیرند. یعنی می توان در این نوع قوری انواع چای را بدون تغییر مزه درست نمود.
- قوری چینی: این قوری نیز مانند قوری سرامیکی مزه به خود نمی گیرد. اما از قوری چینی نازک تر استو گرما را به خوبی در خود نگه نمی دارد. این قوری ها برای چای چای سفید یا چای سبز مناسب است.
- قوری سفالی:این قوری گرما را در خود حفظ می کند اما زود بو و مزه را جذب می کند، باید برای یک نوع چای استفاده گردد.
- قوری چدنی:این قوری مدت طولانی چای را گرم نگه میدارد، اما در عین حال، اما شاید چای زود بوی کهنگی بگیرد. این قوری مناسب چای سیاه و دمنوش گیاهی می باشد.
گام دوم: انتخاب چای مناسب
برای یک فنجان چای، یک قاشق چای خوری چای خشک کافی می باشد. بهتر است که چای را داخل
ظرفی که هوا به آن نفوذ نمی کند، بگذارید.
انواع چای:
- سفید: خوش طعم، سبک و کافئین دار
- سبز: گیاهی اما کافئین دار
- سیاه: غلیظ، تلخ
- اولانگ: مزه دودی، از گل و کافئین دار، چای تخمیر شده
- روبیوز: چای قرمز، سبک و بدون کافئین
- گیاهی: تهیه شده از انواع گیاهان و گل خشک با عطر و مزه گوناگون
گام سوم: جوشاندن آب
لازم به ذکر است که دما و کیفیت آب برای کردن چای اهمیت زیادی خواهد داشت.
کیفیت: اکسیژن در آب مهم تلقی می گردد چون باعث می شود تا برگ چای رنگ و عطر بهتری بگیرد،
از این رو آب معدنی گزینه خوبی است.
دما: دماهای مختلفی برای چای های مختلف اهمیت دارد. مثلا برای چای سیاه، آب باید به دمای ۱۸۰
درجه سانتی برسد اما برای چای سفید یا سبز، آب با دمای ۱۶۰ هم کافی است.
نکته: حتما می بایست آب را بعد از جوشیدن ۲ تا ۳ دقیقه بگذارید تا املاح آن ته نشین گردد بعد چای دم نمایید.
گام چهارم: دم کشیدن چای
مدت دم کردن انواع چای های مختلف متفاوت می باشد. زمان های زیر برای یک قاشق چایخوری چای خشک می باشد:
- چای سفید: ۴ تا ۵ دقیقه
- چای سبز: ۴۵ ثانیه تا ۱ دقیقه
- چای سیاه: ۲ تا ۳ دقیقه
- چای اولانگ: ۳ دقیقه
- چای روبیز: ۵ تا ۶ دقیقه
- چای گیاهی/دمنوش: ۵ تا ۶ دقیقه
نکته ۱: برای دم نمودن گیاهان مخلوط، کمترین زمان دم را در نظر بگیرید. باید بدانید که هرگز نباید آب
را دو بار جوشانید چون اکسیژن آب از بین خواهد رفت. برای داشتن یک چای مرغوب باید آب سرد تازه را جوش آورید
نکته۲: لازم به ذکر است که شما باید چای یا دمنوش را از صافی عبور دهید و بعد میل کنید.
امید واریم از این مطلب از سری مطالب
آموزشی سایت نایاب بهره کافی را برده
باشید
بهترین روش ها و ترفندهای دم کردن انواع چای
بهترین روش ها و ترفندهای دم کردن انواع چای